Quistes uveals en el gos

P1040931

 

P1050079

 

¿Quiste uveal, tumor, cos extrany… què és aquesta taca a l’ull?

Els quistes uveals es veuen amb certa freqüència en els nostres gossos. Els podem observar a totes les races però sobretot al Golden Retriever i Labrador Retriever. Principalment observarem una massa de color marró més o menys claret o fins i tot negre a la cambra anterior, de forma esfèrica, però també pot ser ovalada o allargada.

Poden ser únics o múltiples, i estar a un o a ambdòs ulls.  Solen trobar-se flotant lliurement, però també poden passar al vitri o adherir-se a altres estructures intraoculars.

Poden estar produïts per traumatismes o inflamació, però la major part dels quistes uveals són espontanis. Sorgeixen de l’epiteli pigmentat posterior de l’iris o de l’epiteli del cos ciliar, i els podem veure a flotant a la cambra anterior, adherits a l’endoteli corneal, o al vitri.

Es considera un procés benigne en la majoria dels casos, però tanmateix és molt important, quan detectem una massa a l’interior de l’ull, fer un examen oftalmològic complert, ja que podriem estar davant d’un tumor, o podrien estar incrementant la pressió intraocular.

A més, tenen seqüeles potencials, com alteració de la visió, opacitats a l’endoteli corneal, interferència amb el moviment de l’iris i glaucoma. Golden Retrievers i Gran Danès estan predisposats a patir glaucoma associats als quistes uveals, amb tractament difícil i pronòstic reservat.

El tractament dels quistes consisteix en l’observació i vigilància o en l’extracció quirúrgica, en funció de la simptomatologia que produeixin.

Si vols veure com s’extreu un quiste uveal, clica aquí. La contrasenya per mirar el video és: vetvisio.

Mateix pacient després de l'extracció quirúrgica dels quistes

Mateix pacient després de l’extracció quirúrgica dels quistes

 

 

Si creus que el teu gos pot tenir un quiste uveal, trucan’s!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: