Entropion en el gos

 

 

 

P1040163

 

Què és l’entropion?

M’han dit que el meu gos té entropion, però què és exactament?

 

L’entropion és una inversió de tota o una part del marge de la parpella, de forma que la pell externa contacta amb la còrnia i/o la conjuntiva. Pot afectar tant a la parpella superior com a la inferior.  Pot apareixer durant el creixement o després d’un accident o cicatriu.

Afecta a totes les races, per exemple en gossos “de morro xato” sol afectar a tota la parpella. En gossos de cacera sol ser lateral i en races gegants sol anar acompanyat d’ectropion (eversió de la parpella).

L’entropion produeix irritació, llagrimeig, secreció espessa, i en definitiva dolor. La còrnia pateix degut al contacte continuat amb els pèls, i les parpelles s’humitejen i es decoloren. Degut al dolor continu, el gos es pot tocar l’ull empitjorant les lesions i en casos greus pot arrivar a posar en perill el globus ocular.

Com es tracta? excepte en casos molt lleus, l’entropion s’ha d’operar, i actualment existeixen vàries tècniques quirúrgiques. Normalment s’espera a que hagi acabat el desenvolupament de l’animal, però si hi ha signes de dolor en gossos molt joves, es pot avançar la cirurgia o fer sutures sense extirpar teixit. Operant l’entropion aconseguim que la nostra mascota recuperi visió i pertant benestar, s’elimini el dolor i s’evitin seqüeles cornials.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: