piscina infantil en jardí per gossos

Consells per evitar el cop de calor

L’estiu i el cop de calor en el gos

Avís important, és un text llarg amb molts consells.

Aquests dies estem tenint la primera onada de calor de l’estiu, i amb ella arriba el risc de patir un cop de calor a les nostres mascotes.

Com sabeu (tots veiem casos a internet), cada any hi ha casos que, per negligències, descuits o desconeixença, acaben amb la mort de mascotes, sobretot gossos. No hauria de passar, però encara passa, i està en la nostra ma prendre consciència del perill de les altes temperatures.

Quan es dóna un cop de calor, pot passar des de cremades a pell i coixinets, fins dany a òrgans interns, problemes de coagulació de la sang, convulsions i mort. Per desgràcia, jo al llarg de la meva carrera professional, he hagut d’atendre molts casos. Són veritables emergències i no sempre hi som a temps.

Pots pensar que és exagerat si no ho has viscut mai, però creu-me quan et dic que un cop de calor és greu.

Què podem fer els dies de calor per evitar el cop de calor

 • la temperatura del terra puja molts graus per la qual cosa pot cremar coixinets. No obliguis al teu gos a caminar per l’asfalt cremant! i pensa que els terres de balcons i terrasses també s’escalfen. La regla és: si tu no pots caminar descalç, ell/a tampoc.
 • Fes passejades quan la temperatura és menor, ben aviat al matí i al vespre.
 • Si hi ha una humitat ambiental elevada també pot ser perillós ja que el panteig no és tan eficient quan l’ambient està saturat d’aigua.
 • No el deixis al cotxe, i si ho has de fer si o si, que sigui el mínim temps possible, amb el cotxe aparcat a l’ombra, finestres baixades i aire acondicionat si pots.
 • Per molt atlètic i en forma que estigui el teu gos, no el forcis. Si li puja la temperatura corporal i no pot termorregular bé, tindrà un cop de calor.
 • Assegura’t que tingui SEMPRE accés a aigua. Si està fora o passa moltes hores sol, posa recipients grans. I si està en un jardí, posa’n més d’un si pots.
 • Garatges i altres llocs petits i mal ventilats són molt perillosos. Les portes metàliques s’escalfen molt ràpid i incrementen els graus dins del garatge rapidament.
 • Si el teu gos està fora, assegura’t que té llocs amb ombra. Pensa que el sol es mou al llarg del dia i al migdia pot ser que no tingui CAP espai d’ombra…
 • Pentina i treu nusos perquè la pell respiri i circuli l’aire entre el pèl, sobretot si tens un gos de pèl llarg.
 • Oblida’t de rapar el pèl (qualsevol perruquer/a caní t’ho dirà)
 • Considera posar una piscina o qualsevol recipient gran perquè es pugui remullar si no aguanta més. A més, si els hi agrada l’aigua, s’ho passarà pipa.

Consell final

Per acabar, però no menys important, si el teu gos, després de jugar fora o passar molta estona al sol, comença a pantejar, té els ulls desorbitats, no sap com posar-se, busca l’ombra desesperadament… mulla-li una mica amb aigua no glaçada (això és important) les potes, orelles, panxa i truca o surt volant al teu veterinari de confiança.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: