Consells per les festes per les vostres mascotes

Estem en plenes festes nadalenques, uns dies molt especials de cel.lebracions, àpats familiars, regals, pirotècnia i també, siguem sincers, estrès.

Les nostres mascotes també poden viure aquestes festes amb cert grau d’ansietat per tots els canvis que hi ha. Molta gent a casa, soroll, petards o focs artificials… A la meva gossa per exemple, li encanta la gent però el soroll no gaire.

Per tal de fer aquestes festes més agradables per tothom, us vull donar alguns consells a seguir.

5 Consells molt útils per les festes

El primer de tot, si hi ha d’haver petards o focs artificials, prepareu un lloc tranquil per la vostra mascota. El bany sol ser una bona opció ja que són parets alicatades i interiors. Si no és així, penseu en l’estancia de casa vostra més aïllada.

Ignorar la vostra mascota ja està obsolet, reconforteu-la si té por. I sobretot no la castigueu. Es tracta de fer l’experiència el mínim traumàtica possible.

Quan ve molta gent a casa i la nostra mascota no està acostumada, segurament voldrà amagar-se o aïllar-se en alguna habitació tranquila, deixeu-la fer. Obligar-la a estar amb tota la gent, o obligar a que accepti carícies i jocs la pot agobiar. Si hi han nens o gent no acostumada a animals, pot passar que no se n’adonin de les seves senyals.

Molt important també! aneu amb compte amb què doneu de menjar, poden tenir intoxicacions i empatxos igual que nosaltres. I vigileu també els objectes petits no comestibles.

Si malgrat aquests consells no es troba còmoda, o passa ansietat i angoixa, demaneu consell al vostre veterinari de confiança per donar fàrmacs o suplements naturals que rebaixin l’estrès.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: