Olimpia Sánchez donant un consell sobre higiene ocular
Olimpia Sánchez, oftalmòloga veterinària

Higiene ocular de la meva mascota. Com netejo els ulls a la meva mascota?

Una bona higiene ocular és molt important. Hem de saber com fer-la i també detectar si alguna cosa no està anant bé. Netejar bé els ulls a les nostres mascotes pot prevenir malalties i a més farà que estiguin més còmodes.

Pren nota, que t’explico com s’han de netejar els ulls de les vostres mascotes i altres aspectes importants a tenir en compte:

  • per netejar la pell de les parpelles i les pestanyes pots utilitzar: tovalloletes específiques (demana consell el teu veterinari o a nosaltres), una gasa o un disc desmaquillant. Sempre han d’estar ben humidificats amb sèrum fisiològic o un netejador específic.
  • per netejar les secrecions que s’acumulen a la conjuntiva o a la còrnia, utilitza sempre sèrum fisiològic per arrossegar-les fora de l’ull i recollir-les amb un gasa o un disc. Recorda: no toquis mai la còrnia amb un bastonet, cotó, un disc o gasa!!
  • El sentit de recollir les brutícies és de la part més aprop del nas i cap a l’exterior. Has de seguir la direcció del pèl.
  • canvia de gasa entre un ull i l’altre
  • en condicions normals, és necessari netejar COM A MÀXIM, un cop al dia. Si has de netejar vàries vegades al dia o les secrecions són espesses, consulta al teu veterinari o demana cita a l’expert

Més consells per la higiene dels ulls

En cas que no tingueu netejadors específics oculars o sèrum fisiològics, podeu utilitzar aigua mineral de mineralització dèbil.

Ah, i no oblideu, després de fer una passejada llarga per la platja o pel bosc, de netejar els ulls del vostre gos o gat.

Bé doncs això és tot, amb aquests consells podreu netejar de forma correcta els ulls de la vostra mascota i sabreu si li cal una visita al veterinari.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: