Olimpia Sánchez donant un consell sobre higiene ocular
Olimpia Sánchez, oftalmòloga veterinària

Higiene ocular de la meva mascota. Com netejo els ulls?

Una bona higiene ocular és molt important. Hem de saber com fer-la i també detectar si alguna cosa no està anant bé.

Pren nota, que t’explico com s’han de netejar els ulls de les vostres mascotes i altres aspectes importants a tenir en compte:

  • per netejar la pell de les parpelles i les pestanyes pots utilitzar: tovalloletes específiques (demana consell el teu veterinari o a nosaltres), una gasa o un disc desmaquillant. Sempre han d’estar ben humidificats amb sèrum fisiològic o un netejador específic.
  • per netejar les secrecions que s’acumulen a la conjuntiva o a la còrnia, utilitza sempre sèrum fisiològic per arrossegar-les fora de l’ull i recollir-les amb un gasa o un disc. Recorda: no toquis mai la còrnia amb un bastonet, cotó, un disc o gasa!!
  • El sentit de recollir les brutícies és de la part més aprop del nas i cap a l’exterior. Has de seguir la direcció del pèl.
  • canvia de gasa entre un ull i l’altre
  • en condicions normals, és necessari netejar COM A MÀXIM, un cop al dia. Si has de netejar vàries vegades al dia o les secrecions són espesses, consulta al teu veterinari o demana cita a l’expert

En cas que no tingueu netejadors específics oculars o sèrum fisiològics, podeu utilitzar aigua mineral de mineralització dèbil.

Ah, i no oblideu, després de fer una passejada llarga per la platja o pel bosc, de netejar els ulls del vostre gos o gat.

Bé doncs això és tot, amb aquests consells podreu netejar de forma correcta els ulls de la vostra mascota i sabreu si li cal una visita al veterinari.

Categories: