Catifes olfactives per entrenar el nostre gos

Com estimular i entrenar a la teva mascota a casa de manera divertida

Avui us vull presentar un joc que m’ha encantat per entretenir, ensenyar, estimular i entrenar les vostres mascotes: la catifa olfactiva! o “snuffle mat” en anglès.

Fa poc que n’he tingut coneixement i em sembla una idea genial. Serveix per gossos, gats, fures, conillets d’índies etc. Totes les mascotes se’n poden beneficiar. Particularment m’agrada per les mascotes que han perdut visió o que estan cegues. En aquest post ja donava consells sobre com viure amb un animal que no s’hi veu, i jocs que podeu fer a casa. Doncs ara ja puc afegir aquest joc tan xulo a la llista de coses que podem fer per enriquir l’ambient del vostre pelut. Al final el més important és que ells estiguin bé, i tenim una gran varietat de recursos per ells.

Es tracta d’un joc d’inteligència, en forma de catifa, per amagar premis entre les fibres. Aconseguim d’aquesta manera que el nostre peludet s’entretingui durant estones llargues ja que exigeix moltíssima concentració.

 

juguete perro manta alfombra

golden retriever jugant amb catifa

Beneficis de la catifa olfactiva

Presenta molts beneficis:

  • redueix l’avorriment
  • perfecte per animals amb movilitat reduïda, fins i tot ingressats o postquirúrgics
  • relaxa abans de marxar a treballar
  • es pot utilitzar en mascotes que mengin massa ràpid o amb ansietat.
  • entrena l’olfacte en animals amb visió reduïda
  • promou la interacció i el vincle amb el propietari
  • pots fer-la tu mateix/a

Segons el tamany pot servir per gossos de diferents mides, també per les mascotes més petites o fins i tot per animals exòtics.

Realitzan aquest joc amb la nostra mascota treballarem la seva ment, i els seus sentits de l’olfacte i el tacte. És un repte trobar els premis amagats entre les fibres de la catifa, i requereix concentració màxima i aguditzar altres sentits. D’aquesta manera enriquim la seva vida i col.laborem a que siguin més autònoms també. Recorda tanmateix les següents normes bàsiques:

  • durada curta: 10 minuts màxim a cada vegada
  • premis petits i d’olor intensa, adeqüats pel tamany i particularitats de cada animal. Pots anar incrementant la dificultat progressivament per evitar frustacions
  • no deixis a la teva mascota sense supervisió, sobretot si és molt destructiu/va

On aconseguir una catifa olfactiva

La catifa olfactiva es pot comprar o te la pots fer tu mateix/a. En aquest enllaç de youtube https://www.youtube.com/watch?v=FSP4nNnLEoA  pots veure un vídeo curt sobre com es fa, és molt senzill!

 

juguete perro alfombra olfativa

catifa olfactiva casolana

Com que no tothom és amant de fer-se les coses un mateix, o no tenim temps per fer-ho, també les podeu adquirir en botiques especialitzades i online. Són de molt alta qualitat, amb materials ecològics i no tòxics.

Pero no todo el mundo es amante del DIY o no tenemos tiempo para hacerlo, así que este tipo de alfombras se pueden adquirir en tiendas especializadas y online. Se caracterizan por ser de muy alta calidad, con materiales ecológicos, no tóxicos etc.

En aquesta botiga de Barcelona, Fauna,  la podeu trobar. I també en aquesta botiga online anglesa: Ruffle Snuffle

He posat aquests dos cotactes però n’hi ha molts més, t’animo a que facis una mica de recerca.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Categories: